KOOKAM je v začetek novega leta 2019 zakorakal s polno paro, saj smo se uspešno predstavili na kar dveh mednarodnih sejmih – Spielwarenmesse v Nemčiji in Furniture Show v Veliki Britaniji. Naša želja je bila, da nas ljudje vidijo, opazijo in slišijo našo zgodbo. Da ustvarimo trdne in trajne vezi, ki trajajo.

Spielwarenmesse – največji evropski sejem s področja igrač

S KOOKAM smo se konec januarja 2019 odpravili na največji sejem igrač v Evropi, ki je bil namenjen le poslovnim obiskovalcem. Na sejmu je razstavljalo kar 2.886 razstavljavcev iz 68 držav. Tako velike številke si je težko predstavljati, za boljši občutek pa pomislite na 12 ogromnih sejemskih hal, ki so nabito polne z igračami in pohištvom. Kako hitro si prehodil sejem, od ene do druge strani, je v veliki meri odvisno od tega, kaj vse je pritegnilo tvojo pozornost, koliko dobro se znajdeš v labirintu, kako dobro bereš sejemske označbe in sejemski zemljevid ter zmožnost ignoriranja živobarvnih artiklov, ki te vabijo da se jih dotakneš in odneseš s sabo.

V vsakem primeru, en dan je premalo. V povprečju obiskovalci ostanejo tri dni, da si v celoti pogledajo sejem in vso ponudbo.

KOOKAM se je na tem sejmu prvič lahko predstavil mednarodni širši javnosti. Ljudi je na našo stojnico vabilo leseno drevo, ki je raslo vsak dan sejma, saj so na njem obiskovalci lahko preizkušali KOOKAM modularni sistem. Spet druge je pritegnil namizni nogomet, s katerim so se lahko sprostili po dolgi hoji čez sejem. In vsak obiskovalec, ki se je za nas vzel vsaj minutko, je bil navdušen nad revolucionarnim modularnim sistemom, nad novim pohištvenim trendom, nad idejo združevanja družine in spodbujanjem otroške domišljije. Brez dvoma lahko trdimo, da je bil sejem za nas uspešen. Ljudje so v nas videli dodano vrednost in potencial za nadaljnjo poslovno sodelovanje.

Pohištveni sejem v Birminghamu

To pa ni bil edini sejem, na katerem je bil letos prisoten KOOKAM. Januarja je v tandemu z J.J. Textile gostoval na pohištvenem sejmu v Veliki Britaniji - Furniture Show v Birminghamu.

Odzivi so bili v veliki meri enaki kot na sejmu v Nemčiji – ljudje so navdušeni. Šarm lesa ujet v enostaven način spajanja, ki kriči po kreativnosti, zaradi česar se v njem z lahkoto najdejo tako otroci kot odrasli.

Poleg tega smo bili razstavljeni s čudovitimi tkaninami J.J. Textile, ki so čudovita kombinacija volne in bombaža, za nežen dotik in toplino. Tkanine odlikujejo naravni, nežni odtenki in prisrčni vzorci.

Januar je bil uspešen. V 2019 smo zakorakali z velikimi koraki in v tem tempu želimo tudi nadaljevati.

#novimzmagamnaproti